Komplex tervezés 1

TÁRGYLEÍRÁS

A komplex tervezés tárgycsoport a Kar által egységesen megfogalmazott kiíráshoz alkalmazkodóan, de sajátosan tanszéki profilhoz illeszkedő szemlélettel folyik. A Tanszék építészettörténeti háttérismeretre alapozva, az adott épület és környezetének történeti értékeit feltárva, a történeti kutatás és épületdiagnosztika széles tárgykörét felhasználva tartja megalapozhatónak egy történeti épülettel kapcsolatos tervezési feladatot. A tárgy keretén belül készítendő tervezési feladat témája szabadon választható (a konzulenssel egyeztetve) - alapvető elvárás azonban a Tanszék profiljához illeszkedő tervfeladat: történeti épület átalakítása és egyben bővítése, romterület bemutatása, műemléki vagy történeti épített környezetbe tervezett új épület, karakteres kistelepülési környezethez alkalmazkodó új beépítés, védett táji környezetben történő építés. Tanszéki téma: kicsi fenntartható műemlék.

A szerkezeti tárgycsoport-rész (S711-811) keretein belül a hallgatóknak lehetőségük nyílik ezen felül a történeti szerkezetekkel alaposabban megismerkedni, azok felújításával-megerősítésével, vagy a szerkezeti rendszer megértésére alapozó továbbgondolásával egyedi értéket teremteni terveikkel.

A tervezői tárgycsoport-rész (T811-T911) keretein belül a hallgatóknak lehetőségük nyílik ezen felül a történeti és kortárs építészet egymás mellett élésének belsőépítészeti vonatkozásait is kibontani.


LETÖLTHETŐ ANYAGOK:


LETÖLTHETŐ ÜTEMTERV K15162

Katonai térképek a mai műholdas térképekkel összerakva itt érhető el!

Webmester: Zsembery Ákos
Magyar Tudományos Akadémia

1051 Bp, Roosevelt tér 9.
(1) 411-6100
priroda@office.mta.hu
Architectura Hungariae

Negyedévente megjelenő
építészeti folyóirat

HU ISSN-1588-0109
Periodica Polytechnica Architecture
Évente kétszer megjelenõ
angol nyelvũ tudományos folyóirat
ISSN: 1789-3437
HEFOP - Értékünk az ember

Humánerőforrás-fejlesztési
Operatív program
Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ
1133 Bp, Pozsonyi út 56.

(1) 237-4400
info@mnv.hu